Είστε εδώ: Αρχή > Συχνές Ερωτήσεις > Ο θυρεοειδής ευθύνεται για το πάχος μου;

Ο θυρεοειδής ευθύνεται για το πάχος μου;


Ο θυρεοειδής παράγει ορμόνες, οι οποίες ρυθμίζουν το μεταβολισμό και τις καύσεις ενός οργανισμού. Όταν υπολειτουργεί, οι καύσεις του οργανισμού μειώνονται. Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση, ένας άνθρωπος που με κάποια συγκεκριμένη διατροφή διατηρούσε σταθερό το βάρος του, με την οφειλόμενη στην υπολειτουργία του θυρεοειδούς του μείωση των καύσεών του, διαταράσσει την ισορροπία. Έτσι οι θερμίδες που ήταν απαραίτητες για τη σταθεροποίηση του βάρους του, τώρα είναι υπερβολικές, επομένως το άτομο αυτό αρχίζει να παχαίνει. Αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι γίνεται σταδιακά και όχι απότομα.
Όταν διαπιστωθεί το πρόβλημα της λειτουργίας του θυρεοειδούς και διορθωθεί με την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία εξαλείφεται πλήρως αυτός ο παράγοντας.
Αν ανήκετε στην κατηγορία ατόμων που πάχυναν κάποια στιγμή στη ζωή τους και έκτοτε δεν μπορούν να χάσουν το υπερβάλλον βάρος, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ενδοκρινολόγο, να ελεγχθεί ο θυρεοειδής αλλά και άλλοι παράγοντες και κατόπιν να λάβετε από αυτόν τις κατάλληλες  για σας υγιεινοδιαιτητικές οδηγίες.

© Πάνος Σπυρόπουλος - Πληροφορίες Ιστοτόπου

dimitrisplagiannis.com hiscoremusic.com